Een nieuw verdienmodel voor een nieuwe wereld.

Toen EarthMission nog in de conceptfase was, was één van de eerste vragen die er werd gesteld: “hoe ga je hiermee inkomsten genereren, wat is het verdienmodel?”

Verdienmodel…, een nieuw (terug)verdienmodel in de nieuwe DEELeconomie? Het gaat hier niet meer over een verdienmodel, het gaat hier over een missie! Als er iets in deze wereld gaat veranderen dan is het het verdienmodel! In het ‘concept’ en de externalisatie van de nieuwe dimensie past geen verdienmodel. Dat is mogelijk een van de redenen waarom men niet verder komt en blijft steken op dat vraagstuk, namelijk omdat men dan op de verkeerde weg zit.
Het verdienmodel, wanneer men dit nastreeft wordt onmiddellijk een probleem. Er treden vrijwel direct partijen toe die doelstellingen hebben die haaks staan op de missie die we allen in de eerste plaats hebben en bovendien het oude financiële systeem in stand houden en er dus niets wezenlijks veranderd.

Voor een ‘kanteling’ van het systeem, zoals het wel wordt genoemd wordt, is geen verdienmodel nodig. Misschien is het juist nodig géén verdienmodel te hebben om deze ‘kanteling’ te bereiken. Ook geen specifiek aantal mensen die zich verbinden om dit te bereiken. Daarmee creëren we alleen maar een nieuwe illusie. Er is wel iets anders nodig!

De nieuwe weg uit het moeras van het oude systeem is ook niet eenvoudig te vinden. Allen-alles-aan-allen-geven zou dichter in de buurt komen van wat het nieuwe economisch principe en model zou zijn. We geven niets om het weer terug te krijgen of te verdienen. We geven alles aan allen en wat dan terugkomt zal boven ieders verwachting zijn. Dat is het principe.
En er is wel een manier waarop dit allemaal kan werken. Eén voorwaarde is er in elk geval en dat is werkelijke universele verbinding. Zodat nieuwe initiatieven in goede aarde vallen en ieder zijn missie kan vervullen!