‘Being the market’ is dit alleen maar een ingeving of is dit het begin van een veel grotere gedachte?

Markt, marketing (market-getting) of marktaandeel, het zijn slechts woorden die gebruikt worden, termen van een oude economie. Marktaandeel, is dit wat we als organisatie werkelijk nog nastreven?
Indien jou antwoord nee is, dan heeft jouw organisatie wellicht al de meest belangrijke beslissing genomen ten aanzien van de te volgen strategie voor de komende jaren.

Willen we nog langer een aandeel hebben in een markt of willen we een aandeel in iets veel groters dan dat? Namelijk in de oplossing van problemen in deze wereld en deze zien als markt – en een aandeel in de transitie!
‘Compliant zijn met de transitie’ levert waarschijnlijk meer op dan welke strategie dan ook. Elke andere strategie is misschien wel obsoleet aan het worden.
 

De transcendentie van markt en marketing.

Aandeel hebben in de markt wordt dan ineens deel zijn in de oplossing en van een groter geheel van participanten in bijvoorbeeld samenwerkingsprojecten in welke vorm dan ook. Hebben, of verkrijgen wordt ineens – ZIJN – of geven en bovendien wordt een ieder er tegelijkertijd beter van.
Het vraagt geen diepgang om voor te stellen hoe dit zal werken. Een ‘change of mind’, maar wel een met een wonderbaarlijke uitwerking.

Eveneens zullen we ons gaan realiseren dat, om de grootste problemen op te lossen in de wereld, dit om een economische activiteit vraagt van enorme omvang en eveneens een heel andere wijze van denken en met de komst van een enorme technologische vooruitgang in dienst van deze ontwikkeling kan bovendien deze activiteit tot een nog grotere omvang leiden.

Denk mee en ontdek dat de nieuwe economie een economie is van een heel andere orde en van een heel ander bewustzijn.
De transitie die gaande is, is ook niet zomaar iets. Deze is veel groter, omvangrijker en spelveranderend meer dan we zelfs nu werkelijk kunnen voorstellen. Het is de transcendentie van zo goed als alles, inclusief elk begrip van de oude economie zoals we het nu kennen.

In dat geval, voor je een aanzet maakt voor de komende jaren, of dit nu persoonlijk is of als organisatie, dan is dit mogelijk de enige lange termijn visie die eveneens houdbaar is voor de komende tijd. Want deze transitie is alles-veranderend en niets zal nog zijn zoals het was.

EarthMission heeft een missie en dat is een gezamenlijke missie; mensen en organisaties helpen in het maken van deze transitie.