Hoe kunnen we simpele oplossingen bedenken voor ingewikkelde kwesties?
Oplossing is te vinden in eenvoud. Deze is bewaard gebleven (en blijft altijd bewaard) in de kern, het origineel, de unieke blauwdruk, de code.

Kijken we naar de Aarde, dan is elk ecosysteem een complex systeem in detail en toch eenvoudig in zijn grootsheid. Als een ecosysteem dreigt te verdwijnen vindt de natuur een weg. De natuur maakt simpelweg een sprong en verschijnt in een nieuwe manifestatie.
Een natuurlijk ecosysteem is wellicht wel het meest harmonieuze, veerkrachtige, effectieve en succesvolle systeem dat er is. Alles draait daarbij om wetten, onderlinge verbondenheid, samenwerking en cycli. Bovendien leidt het tot ongekende overvloed. Transformatie is een natuurlijk onderdeel.

Kunnen we hiervan leren? Als organisatie?
 

8 Simpele stappen vooraf aan deze sprong ofwel decoderen Da Vinci -Stijl;

 
1 – Zelf organiseren: Bedenk hoe zelforganisatie oplossingen kan brengen voor jou en jouw organisatie.
Leer hoe zelforganiserend te zijn en hoe – een lerende organisatie – te zijn door zelforganisatie en zelfsturing. Start, laat het gebeuren en zie dan wat er gebeurt.

De natuur is het levende voorbeeld! Hebben we nog meer bewijs nodig dat het werkt. Alles is onderling verbonden en alleen dat al brengt nieuw bewustzijn en nieuwe balans. Overvloed voor allen is het resultaat, onvoorwaardelijk en meer dan wij kunnen bedenken én hoeven wij dat nog te bedenken?

2 – Een volgende stap is ‘onderling te organiseren’.
Dit de manier om een sprong te maken van de oude naar de nieuwe wereld. Overlevingsstrategieën werken niet meer en gaan een organisatie niet meer helpen. Het ging sowieso niet om overleven in de eerste plaats.
In die nieuwe wereld is alleen plaats voor nieuwe concepten die aan de nieuwe wetten voldoen.

Hoe dit nog anders te zeggen om dit duidelijk te maken. Het is mee overgaan of verdwijnen. Als je niets unieks brengt, stop of transformeer.
Bedenk hoe jouw uniciteit eventueel nog meer tot uiting kan komen vanuit een specifieke samenwerking, deelproject of meerdere tegelijkertijd.

3 – Start een platform waarin jouw unieke aanbod past. Dit hoeft geen product te zijn. (markt vinden voor een product, dat was iets van een andere dimensie!) Het gaat om het brengen van oplossingen, die bijdragen aan de manifestatie van een nieuwe wereld.

Tot zover dit 1-2-3-tje. De volgende punten komen min of meer voort uit de eerste drie en de eerste drie voort uit de laatste 5;

4 – Transformeer jezelf, ontgrendel jezelf en vindt jouw innerlijke sleutels.
De code dat ben jij, ontdek die code!
Ontdoe jezelf en jouw organisatie van koorden met de oude wereld. Doe dingen anders dan je altijd gedaan hebt, maar behoud en gebruik je talenten, de eigen verworvenheden, kennis, expertise en waarden. Stoot de rest af.
Zie ook artikel Transformeer en Disrupt.

5 – Profileer en definieer een ‘kerndriehoek’ van de eigen uniciteit. Ga hiervoor terug naar de essentie. Identificeer jezelf alleen met jezelf en volg je eigen missie.
Misidentificatie is altijd al de kern geweest van de problemen in de wereld.

6 – Plaats innemen; Voorbereiding en zelfsturing als deelnemer of participant in hoe en waar pas ik? (eens en voor altijd).
Solliciteren? Stop ermee! Als je gevraagd wordt te solliciteren dan weet je in elk geval zeker dat het niets is voor jou! De factor arbeidskracht dient zich aan in de ‘empowerde’ mens, deelnemer of participant.

7 – Opschalen, een veel gebruikte en ook misplaatste term de laatste tijd. Er is niet één omgeving of gebied waar jouw expertise past en tot uiting komt, maar een veelvoud en een meer dimensionale.
Het is de extensie van dat wat je BENT, naar een andere grotere JIJ.

8 – Creëren vanuit een grotere verbinding. Niet als social media-ding, maar verbinding met jezelf. De verbinding met jezelf is de grotere verbinding. Verbinding IS het netwerk.